24. Aviatická pouť 2014 na LKPD

Letošní ročník s podtitulem Rytíři nebes připomenul první světovou válku, od jejíhož zahájení letos uplyne 100 let. První světová válka (před rokem 1939 známá jako velká válka, nebo světová válka) byl globální válečný konflikt probíhající od roku 1914 do roku 1918. Světová válka prakticky započala provedením úspěšného atentátu na následníka rakousko-uherského trůnu Františka d'Este a jeho manželky 28. července 1914 v Sarajevu. Válka pak eskalovala do Evropy, Afriky na Blízký východ krátce i do Číny a Pacifiku. Válka skončila vítězstvím Dohody a kapitulací poražených Ústředních mocností. 11. listopadu 1918 rakouský císař Karel I. podepsal pod silným nátlakem prohlášení že se vzdává všech zásahů do státních záležitostí (nikoli abdikaci). Toho stejného dne císař opustil i Schönbrunnský zámek ve Vídni a Rakousko-Uhersko prakticky zaniklo. Osamocené Německo pak v ten samý den 11. listopadu 1918 podepsalo příměří v Compiègne, čímž první světová válka definitivně skončila.
První světová válka byla první průmyslově vedenou válkou. Do bojů byly ve velkém měřítku nasazovány nové typy zbraní s nebývalou ničivou silou (tanky, bojová letadla, chemické zbraně, ponorky, strojové pušky atd.).
Velkým tahákem letošní Aviatické pouti mělo být i představení legendárního amerického dvoutrupého stíhače P-38L Lightning, dvoumotorového bombardéru B-25J Mitchell a námořního stíhače F-4U-4 Corsair. Bohužel první dvě legendy do Pardubic nemohly letos pro závady přiletět. Tak snad někdy v budoucnosti.

Na letošní aviatické pouti bylo připomenuto mimo jiné 100. výročí narození Generálmajora let. v. v. Aloise Šišky.
Alois Šiška se narodil 15. května 1914 v obci Lutopecny na Kroměřížsku. Po vyučení strojním mechanikem nastoupil do Baťovy letecké továrny v Otrokovicích. Za svůj návrh na zlepšení výroby letounu Zlín Z-XII dostal za odměnu možnost absolvovat pilotní výcvik a stal se členem Masarykovy letecké ligy.
Astir CS 77 Generálmajor let. v. v. Alois Šiška (Foto ©: Pavela Vančaty) V říjnu 1936 nastoupil prezenční vojenskou službu, nejprve prodělal výcvik u technické letky Leteckého pluku 2 v Olomouci a následně poddůstojnickou pilotní školu v Chebu u Leteckého pluku 1 „T. G. Masaryka“. Po dalším výcviku u školní letky Vojenského leteckého učiliště v Prostějově ukončil bojový výcvik na podzim 1937 u cvičné letky Leteckého pluku 2 „Dr. E. Beneše“ v Olomouci.
4. ledna 1940 utekl z okupovaného Československa a přes Slovensko, Maďarsko, Jugoslavii, Sýrii a Francii se dostal do Anglie. Dne 25. června byl pod služebním číslem 787 493 v Depu československého letectva v Cosfordu přijat do Royal Air Force Volunteer Reserve v hodnosti vojína nováčka – Aircraftman 2 nd Class . K 18. září byl zařazen jako pilot v hodnosti Sergeant (Sgt). K 311. československé bombardovací peruti do East Wrethamu nastoupil 11. dubna 1941 a operační výcvik absolvoval přímo u její výcvikové letky – Operational Training Flight . Na svůj první operační let se vydal 7. srpna na Wellingtonu Mk. IC R1777/KX-M a jako druhý pilot v osádce Sgt Adolfa Musálka bombardoval německé město Hamm.
12. října 1941 jmenován kapitánem osádky a stačil vykonat už jen sedm dalších operačních letů, než přišel osudný nálet na Wilhelmshaven v 28. prosince 1941. Wellingtonu Mk. IC T2553/KX-B s osádkou ve složení Sgt Alois Šiška, Sgt Josef Tománek, P/O Josef Mohr, P/O Josef Ščerba, Sgt Pavel Svoboda, Sgt Rudolf Skalický začal při návratu začal hořet levý motor následkem zásahu od protiletadlového dělostřelectva a Sgt Šiška s ním nouzově přistál na hladině Severního moře. Posádka padla do německého zajetí. Kapitán Šiška prošel mnoho vojenských nemocnic a osvobození se nakonec dočkal 7. dubna 1945 v zajateckém lazaretu v Hohnsteinu.
Za svou válečnou činnost obdržel řadu vyznamenání: 3x Československý válečný kříž 1939, 3x Československá medaile „Za chrabrost“, Československá medaile „Za zásluhy“ I. stupně, Pamětní medaile Československé zahraniční armády se štítky Francie a Velká Británie, The 1939-1945 Star, Air Crew Europe Star spolu s Atlantic Clasp, Defence Medal a War Medal.
V roce 1950 jej komunistický režim, tak jako mnoho jiných, propustil z vojenské služby a musel se živit v zemědělství. Po sametové revoluci byl rehabilitován a dostalo se mu řady poct, v roce 1991 mu byl propůjčen Řád M. R. Štefánika III. třídy a 3. května 1995 byl jmenován do hodnosti generálmajora. Dne 28. září 2003 mu prezident republiky propůjčil nejvyšší české vyznamenání, Řád bílého lva III. třídy. Bohužel však pouze in memoriam , neboť genmj. let. v. v. Alois Šiška zemřel 9. září 2003 ve věku 89 let.

Text o Generálmajorovi let. v. v. Aloisi Šiškovi jsme převzali od Pavla Vančaty.

Nově koncipované programy aviatických poutí od roku 2010 návštěvníkům neukazují jen letadla ve vzduchu, ale společně s velkoprostorovým divadelním představením také na zemi navozují mezi diváky atmosféru danou pro jednotlivá historické období.

Naše armáda vystavovala na tradičních stojánkách některé ze svých strojů. Velkou pozornost diváků přitahovaly rozkrytované části.

Mi-17 0828, první vrtulník řady Mi-17 českého letectva vybavený antivibračním zařízením na hlavním rotoru


Aero L-39ZA Albatros


Současná řídící věž airshow a stará řídící věž


Tiskové centrum bylo letos přemístěno do hangáru v těsném sousedství staré řídící věže. Počasí se s loňským "uplakaným" nedalo ani srovnat, takže se dal očekávat pěkný letový den.
Úvod leteckého dne zařídila armáda české republiky. Netradičně se však konal nejprve průlet vrtulníků, následovaly tři Zlíny Z-142 a slavnostní průlet uzavíral Let L-410 Turbolet.

Zlíny Z-142 CAF (0551, 0557, 0568) a Let L-410UVP CAF 0731


Zlíny Z-142 CAF (0551, 0557, 0568) a Let L-410UVP CAF 0731


Akrobatickou část programu zahájil pilot Červenka na dojplošníku Bucker 1.131 Jungmann D-EELE


Druhé akrobatické číslo předvedla skupina Group aerobatics, kterou tvoří dvojice pilotů Čejka a Rudzinskij na letounech Xtreme XA-42 majitele Flying Bulls CZ.

Xtreme XA-42 (OK-FBA, OK-FBB)


Po akrobatických výkonech na pardubickém letišti oživla historie První světové války, a to jak na zemi, tak i ve vzduchu. Dvacetiminutová ukázka ze západní fronty diváky uchvátila svou bezprostředností ukázat své bojové umění. Boj byl plný pyrotechnických výbuchů, náletů i vzdušných soubojů "Rytířů nebes". Na nebi se představily UUL letouny Sopwith Pupp, Sopwith Strutter, Nieuport XII, Pfalz, Fokker EIII a Fokker Dr. I.

Repliku Fokker Dr. I Triplane D-EFTJ vlastní i pilotuje pan Koch


Obloha nad námi patří "Rytířům nebes"





Dlužno dodat, že Sopwith Pupp "4" OK-HUD 04, Nieuport XII "10" OK-JUD 04 a Pfalz "E. I. 215/15" OK-LUG 41 vlastní Nadační fond Metoděje Vlacha. Sopwith Strutter OK-NUP 01 a Fokker EIII OK-OUP 01 je majetkem Pterodactyl Flight.

Z důvodu přípravy 3D prostoru na 2. světovou válku, nad pardubické letiště vzlétla neobvyklá dvojice letounů. Jednalo se o dopravní DC-6B a námořní stihačku 2. světové války z tichomoří Vought F4U-4 Corsair. Oba stroje pro tuto akci zapůjčil rakouský The Flying Bulls. Corsair nejprve doprovázel DC-6 v společných průletech a poté se stroje rozdělily a dokončily toto vystoupení každý samostatně.
Máme velkou radost, že jsme získali do sbírky od posádky DC-6B unikátní "Air Sickness / Barf bags".

Sympatická posádka DC-6



Adrenalin zvedl Martin Šonka při svém vystoupení. Pohled na jeho obraty a pilotáž letadla se opravdu musí vychutnat.

Martin Šonka má svou Extru opravdu v ruce

Období druhé světové války představovala 3D scéna osvobozování zajatců z německé kolony. Ze vzduchu kolonu napadli dva stíhači. Západní frontu představoval North American P-51D Mustang pilotovaný Mirkem Sázavským a východní frontu zastupoval Jak-3, který pilotoval jeho majitel Stephen Roger Stead. Oba piloti předváděli obratnost a rychlost těchto válečných stíhaček. Zvláště pak nízké průlety na vysoké rychlosti Mustanga, doprovázené ječivým zvukem motoru R&R byly úchvatné.


Vlevo: Jakovlev Jak-3M D-FYGJ, Vpravo: North American P-51D Mustang N151W


Scénu uklidnily tři dvojplošníky Bücker Bü 131 Jungmann (Germany Historic Flight).


Pilot Fiala předvedl krásně zpracovanou repliku Avia B 534

Dan Grifth pilotoval válečnou stihačku Supermarine Spitfire Mk. XVI s registrací a barvách slovenského stíhacího esa Otto Smika v době, kdy velel jedné ze dvou letek 312. perutě. V listopadu 1944 se stal velitelem 127. stíhací perutě. Otto Smik se nevrátil z bojového letu dne 28. 11. 1944 nad okupovaným Holandskem. Zahynul při nouzovém přistání, když jeho stroj těžce poškodil německý flak.

Pořadatelům se letos podařilo dostat na aviatickou pouť velmi zajímavé letadlo. Toto letadlo Pilatus P-2 má i zajímavou historii. Zahrálo si v několika filmech. Tím nejznámějším byl asi film Indiana Jones a poslední křížová výprava. Pro filmové účely dostalo fiktivní válečnou německou kamufláž, kterou za války nosily Messerschmitty. Tento kus byl vyroben 12. 12. 1947.


Vrtulník schopný akrobacie Bo-105CB D-HSDM poprvé představen v české republice


Aviatickou pouť tradičně navštěvuje akrobatická čtveřice Zlínů Z-50LX, která létá pod názvem The Flying Bulls. Letošní sezona je pro Jiřího Sallera, Jiřího Vepřeka, Miroslava Krejčího a vedoucí skupiny Radku Máchovou poslední. Zlíny Z-50LX mají nalétaný čas a budou muset skončit. Také někteří piloti budou muset skončit s vrcholnou akrobacií. Nástupci této populární skupiny se již od minulého roku objevují na našem nebi. Jako skupina Group aerobatics, kterou tvoří dvojice pilotů Čejka a Rudzinskij na letounech Xtreme XA-42 majitele Flying Bulls CZ. Již příští rok už plánují doplnění stavu na klasickou čtyřku. Nezbývá jen popřát mnoho úspěchů


Jiří Horák předvedl Stearmann a Radim Vojta Harvard Mk. II

Vystoupení AČR zahájily Gripeny. Zmatená volavka si tak, tak zachránila peří :-) Následovalo solo Mi-24 a předvedení souhry vrtulníků Mi-171Š při záchraně sestřeleného pilota


Poslední 3D divadlo divákům přiblížilo Vietnamskou válku


Ve vzduchu se objevil vrtulník Agusta-Bell AB 47, ale tentokrát ne jako sanitní ze seriálu "MASH", ale s kulometem na palubě pro podporu pozemních vojsk. Také druhý vrtulník Bell TAH-1P Cobra předváděl své manévrovací schopnosti nad bojištěm.
Další vzdušnou podporu prováděla Cessna M337B a North American T-28B Trojan. Tentokrát pyrotechnici na náložích nešetřili.

Po výbušné situaci nad Vietnamem se obloha sklidnila, když vystoupila čtyřčlenná skupina Zlínů FOLLOW ME. Piloti Tomáš Haladěj, Bohdan Krmášek, Lubomír Pešek a Tomáš Kolda předvedli perfektní slétanost jak při obratech, tak i při přestavování figur.



Závěr hlavního programu 24. aviatické pouti v Pardubicích 2014 obstaral, (tak jak se již stalo tradicí), hromadný průlet 12-ti Zlínů. Divákům se airshow velmi líbila, když místy nadšeně pilotům mávali a tleskali.
Aviatická pouť, to nejsou jen letadla. Šťastní majitelé auto-moto veteránů zde rádi vystavují své miláčky. Své obří makety, zde vystavují i modeláři. A protože na tento víkend připadá i Den dětí, bylo zde pro ně připraveno mnoho dobrodružství.

Zlomek vystavovaných krasavců

Letos poprvé byly vystaveny i archeologické nálezy z doby druhé světové války.


Nostalgie


Děkujeme za shlédnutí

Pro WEB AFC zpracoval WOM (červen 2014) použitá fota Jaromír Béda Král a autor

Hlavní Zpět na hlavní stranu AFC    < zpět na stránku Airshow