25. Aviatická pouť 2015 na LKPD

Letos proběhla v Pardubicích v pořadí již 25. letecká show. Během let získávala tato "Aviatická pouť" na významu i prestiži a doufáme, že i vystupující piloti se rádi na toto letiště vrací.
Základ tohoto legendárního leteckého svátku byl položen v roce 1991. Ústřední myšlenkou bylo důstojné oslavení 80. výročí přeletu Ing. Jana Kašpara z Pardubic do Prahy.
Na pardubickém letišti tehdy uspořádala místní skupina Svazu letců pod patronací velení letiště den otevřených dveří. Hlavní akcí se tehdy stal hromadný start skupiny UL letadel s cílem přistát na chuchelském závodišti v Praze. Všech šest UL letounů úspěšně v Praze přistálo. Ten den si ještě nikdo neuvědomoval, že došlo k přelomové události v dějinách našeho letectví. Protože diváckých ohlasů k této akci bylo hodně, začalo se přemýšlet jestli v této akci v příštím roce pokračovat. A vidíte, pokračuje se už 25. let ...
Tradicí poutí je i připomenutí některého z našich letců, který se zůčastnil bitev II. světové války.
Letos jsme si zde připoměli 100 let od narození pardubického letce Rudolfa Borovce. R. Borovec okrajově zasáhl do bojů o Francii a plně se zapojil do operací v rámci RAF. Působil také jako aktivní účastník SNP u 1. čs. samostatného stíhacího pluku. V důsledku vývoje neblahých událostí ustoupil do slovenských hor, kde při střetu s nepřítelem položil svůj život jako partyzán.
Letošní 25. Aviatická pouť získala celkem oprávněně podtitul = ČTVRTSTOLETÍ LEGENDY =. Dalším cílem bylo připomenout 70-let od skončení II. světové války. Tomuto námětu se podřídil i seznam pozvaných letounů, které operovaly během světové války. Pardubické letiště má výhodně položeno místo pro tradiční předvádění pozemních bojů s autentickou technikou i výstrojí. Protože téma bylo konec II. Světové války a 70-let od jejího skončení, byly předváděny bitvy na evropském kontinentu. Pro nás to spíše vypadalo jako bitvy Africa Corps.
Opravdu vládlo velice nepříjemné a velké horko připomínající Saharu v Africe. Mnoho diváků muselo vyhledat lékařskou pomoc, i když se pořadatelé snažili skrápět betonové plochy a cisterny byly stále v permanenci.
Letošní jubilejní 25. ročník letecké přehlídky Aviatická pouť v Pardubicích navštívilo asi 25.000 lidí. ČTK to řekla členka organizačního štábu akce Marie Schillerová. Návštěvnost dosáhla zhruba loňské úrovně, rekordních 35.000 diváků z roku 2011 nepřekonala. Na pardubickém letišti mohli návštěvníci každý víkendový den sledovat asi 70 vzletů strojů z dob od počátku letectví až po současnost.
Když pouť, tak pouť se vším všudy. Pro děti bylo připraveno velké množství atrakcí, které byly stále v permanenci.


Také obchodníci netrpělivě čekali na návštěvníky a myslím, že si nikdo nemohl stěžovat na sortiment nabízeného zboží.


Diváci se začali scházet ihned po otevření areálu letiště a snažili se zaujmout strategická místa pro pozorování letounů pohodlně, třeba z deky rozložené v trávě.


Stává se tradicí, že na podobné airshow někteří piloti přiletí se svými soukromými letadly přímo na dané letiště. Stojánka těchto letadel se začala velice rychle plnit.


Také stojánky vystupujících byly plné skvostů


Před řídící věží koncertovala dechová hudba "PERNŠTEJNKA". Muzikanti hráli velice pěkně a od podlahy. Dle silných zpěvníků mohli hrát až do večera, ale jejich produkce musela ustoupit tomu, kvůli čemu přišlo tisíce diváků...


Vlastní zahájení proběhlo velkým průletem, který provedla CLV. Jednalo se o vrtulníkovou letku 1x Mi-17, 2x Mi-2, dále L410 + 2x L39 a 3x Z142.


Při úvodním ceremonialu provedl pilot Marcel Sezemský LOW PASS se svým experimentálním letounem AVIA BH 1.


II. Světovou válku připoměli dva slavné letouny té doby. P 51 Mustang nádherně předváděl Miroslav Sázavský a Piper L-4 H (tentokrát replika) předvedl pilot Jiří Hybler.

Vlevo: P 51 Mustang N151W Český letecký ráj Vpravo: Marawing Piper L-4 H OK-CUD 44 Nadace Metoděje Vlacha


Po ukázce z II. Světové války ovládl nebe nad našimi hlavami "ďábel" Martin Šonka se svou EXTRou 300 SR od Flying Bulls. Jeho akrobacie bere vždy dech. Jen škoda pro nás, že naše pozorovací místo mělo přímo v nadhlavníku rozpálené slunce. Takže jeho krkolomné obraty se někdy nedaly do detailů pozorovat, natož fotografovat.

EXTRA 300 SR OK-SON Flying Bulls

Divákům se po té představily letadla ze zlaté éry letectví. Miroslav Červenka pilotoval Bücker 1.131 Jungmann, Tomáš Bruštík létal na Aero C-104 a poslední, velmi zajímavý letoun Zlín 381/Bücker Bestmann pilotoval Martin Nepovím.

Vlevo: Bücker 1.131 Jungmann D-EELE Jan Rudzinskyj Uprostřed: Aero C-104 D-EOCS Airtrade
Vpravo: Zlín 381/Bücker Bestmann OK-BSA Airtrade


Po této kliné ukázce nám předvedly tři válečné letouny jak to mohlo vypadat při leteckých soubojích II. Světové války. Oblohu protínaly průlety a řev motorů. Ukázky "Battle of Britain" se zůčastnily Hurricane s Pilotem Clive Davidson, Spitfire pilotoval Dan Griffith a němackou stranu zastupoval Me-109 Buchoon s pilotem Clifford Spink. Nastal zátah na "Mezka".

Vlevo: Spitfire Mk.XVI G-MXVI Stepen Stead Uprostřed: Hawker Hurricane 2B G-CBOE Karl Grimminger
Vpravo: Hon na "Mezka"


Hispano HA-1112-M1L Buchoon G-AWHK Duxford


Buchoon je ve Španělsku po válce vyráběný letoun Messerschmitt Me-109 u nás přezdívaný "Mezek". V tamějších licenčních továrnách zůstalo mnoho nedokončených draků. Jen nebyl vhodný motor, až se našel anglický R&R Merlin. Tímto motorem byl předváděný Buchoon osazen. Takže paradoxně anglická letadla s motory stejného výrobce pronásledují "Němce" se stejným motorem...

Hispano HA-1112-M1L Buchoon: zvuk jeho motoru R&R Merlin při průletu nad naším stanovištěm

Válka byla zapomenuta při následném vystoupení nové skupiny na našem nebi "Group aerobatics", která má ambice nahradit bývalou světoznámou skupinu "The Flying Bulls Aerobatic Team", která bohužel neslavně ukončila svoji kariéru zničením jednoho letadla v Chrudimi a dvou letadel loni v Indii. Nová skupina létá na letadlech XA-42 a zatím stále hledá čtvrtého do party. V Pardubicích se představila jako trojka ve složení Stanislav Čejka, Jan Rudzinskyj a Miroslav Krejčí (jediný pilot z původní skupiny).


Následovala opravdu bomba v podobě prvního veřejného představení letounu Lockheed Electra 10A. Zrenovované legendární letadlo Lockheed Electra A10 z roku 1937, které před válkou využíval podnikatel Jan Antonín Baťa, je konečně v Česku a v Pardubicích se poprvé představilo široké veřejnosti. Electra A10, která koncem 30. let byla absolutní špičkou v civilní letecké technice, dokáže na jedno natankování letět pouze pět hodin. 7500 km dlouhá trasa přes oceán z Ameriky byla proto pečlivě naplánovaná. Lukačoviče s Vacíkem kteří Electru pilotovali čekalo kolem 12 zastávek. Letěli přes severní Kanadu, Grónsko, Island a Velkou Británii, aby po zhruba dvou týdnech přistáli na Točné. Miliardářova Electra je skutečně unikátním sběratelským kouskem. Lockheed vyrobil celkem 148 kusů tohoto modelu, jenže se jich dochovalo pouhých šest, přičemž Lukačovičův typ A10 je poslední provozuschopný. Historický stroj vlastněný miliardářem a majitelem portálu Seznam.cz Ivem Lukačovičem, který ho nechal kompletně zrestaurovat má být vystaven na letišti Točná. Je to stroj jako nový, protože drak i motor měly po rekonstrukci v deníku zápis 0 hod.

Lockheed Electra 10A N241M Muzeum Točná


Po komerční přestávce provedla AČR dva průlety Jak-40 s Gripeny na křídlech. Po těchto průletech následovalo předvedení záchrany sestřeleného pilota pomocí Mi-17 a Mi-24. Dále armáda ukázala L-159 při pozemních útocích. Po těchto ukázkách předvedla AČR ještě solo vystoupení Mi-24 a seskoky parašutistů z Mi-17.


Konec II. Světové války byl naznačen letouny obou stran. Za Sovětský svaz to byl Yak-3, který pilotoval Stephen Stead a Polikaprov Po-2 s pilotem Petrem Handlíkem. Za německou stranu se dostal do vzduchu opět Me-109 Buchoon s pilotem Clifford Spink a UL Fieseler Storch s Jiřím Justem.

od leva: Yak-3 D-FYGJ Stepen Stead, Polikaprov Po-2 S5-MAY Petr Handlík, Hispano HA-1112-M1L G-AWHK Duxford, UL Fieseler Storch OK-JUQ 35 Nadace Metoděje Vlacha


Po tomto vystoupení se do vzduchu dostala pravděpodobně největší "eskadra" letounů typu WARBIRD v historii pardubických poutí, aby předvedla společné průlety. Skupina byla sestavena z Me-109, Hurricane, P-51, Yak-3, TwinBeeach, B-25, P-38 a F4U.


Po společných průletech se skupina rozpadla na jednotlivé roje a letouny předváděly co umí.



Po nebi plném WARBIRDů předvedla Pegy Walentin artistická čísla na křídlech dvojplošníku Stearman. Tato sympatická dáma má "pro strach uděláno". Jak hlásil komentátor letošní pouti Jan Brskovský, prý je to už jedno z jejích posledních vystoupení. Necháme se překvapit. Byla by to škoda.


Po Peggy vzlétly letouny podobného ražení. Byl to dvouplošník DH 82 Tiger Moth, který pilotoval David Potužník a Boeing Stearman s Jiřím Horákem. Plzeňský Stearman dostal zajímavý nátěr. „Při našem vystoupení na loňské Aviatické pouti se zrodila myšlenka připravit speciálně pro letošní ročník, připomínající 75 let od Bitvy o Británii, nové zbarvení pro náš Boeing Stearman. Známý historik, letecký publicista a organizátor Aviatické pouti Zdeněk Hurt nám připravil podklady na konkrétní stroj. Přes zimu jsme letedlo připravili a nově nanesli britské znaky a označení,“ říká Jiří Horák z plzeňského sdružení Clasic Trainers. „Podoba stroje čísla FJ934 ze stavu 31. EFTS z přelomu let 1942 a 1943 byla zvolena podle dobové fotografie a též proto, že je zaznamenán v zápisnících letů několika československých učitelů létání u této školy, konkrétně Josefa Stehlíka, Josefa Flekala a Jana Mokrejše. Připomíná tak více než 70 let starou kapitolu sice méně nápadné, přesto tak důležité oblasti působení čs. pilotů za 2. světové války v zahraničí, potažmo v zámoří,“ upřesňuje letecký publicista Zdeněk Hurt, jeden z pořadatelů Aviatické poutě.


V samostatném vystoupení se předvedl letoun Beechcraft-18 TwinBeech. Tento letoun byl používán v americké armádě pro kurýrní služby.


I. Světovou válku připoměly UL letouny Sopwith Camel s pilotem Pavlem Škarytkou a Nieuport XII s pilotem Vladimírem Procházkou.

Vlevo: Nieuport XII OK-JUD 04 Nadace Metoděje Vlacha Vpravo: Sopwith Camel OK-UAL 36 Kindermay


V úplném závěru leteckého dne vystoupily skupiny našich letadel. Nejprve L200, Aero 45 a Aero 145. nakonec do vzduchu vzlétla skupina trenérů. Nejprve skupina Follow Me předvedla svou skupinovou slétanost ve čtyřech a po té zaplnil oblohu mrak prolétávajících trenérů. Tento závěr se také stává tradicí pardubických poutí.

Na letošní pouti mě mile překvapil nápad:
Autogramiáda pilotů Jako naprostou novinku na českých leteckých dnech připravili pořadatelé Aviatické pouti pro letošní ročník sérii autogramiád všech vystupujících pilotů. „Na koncertech je běžné, že vystupující dávají divákům své autogramy a ty jsou pak krásnou vzpomínkou na koncert i na osobní setkání s interpretem. Proto jsme se pro náš "vzdušný koncert". rozhodli připravit také autogramiádu řekl Jan Rudzinskyj. Pro tento účel jsme připravili jedinečný podpisový sešit s fotografiemi vystupujících letadel a ke snímkům svých strojů se piloti budou podepisovat.



Dole trochu vyleštěných plechú pro potěšení zraku ...


Pardubice to nejsou jenom letadla. Vždy se přijede ukázat mnoho automobilových i motocyklových veteránů. Za všechny jsem letos vybral klasický americký vůz z roku 1927 "Hupmobile". Jak mi řekl majitel tohoto krásného skvostu pan Pohorelec při koupi měl najeto pouhých 50km a vše na něm je originální.


Pan Pohorelec vlastní rodinnou firmu, která se mimo jiné věnuje letecké archeologii. Co již našli a vykopali se můžete podívat zde: Letecký-Archiv

Nostalgie


Děkujeme za shlédnutí

Pro WEB AFC zpracoval WOM (červen 2015)

Hlavní Zpět na hlavní stranu AFC    < zpět na stránku Airshow