Lubilejní 10. dobový letecký den na LKMB

Letošní 10. lubilejní ročník dobového leteckého dne vyvolával dlouho před jeho realizací naději, že na LKMB opět uvidíme mnoho historických letounů, které nejde jinde než na podobných airshow spatřit. Náš klub letos také oslavil již 40. let od svého založení. Z tohoto titulu moc dobře víme, že udržet si tak dlouhou dobu úroveň akcí je pro organizátory nesmírně vyčerpávající.
10. dobový den posunul svou laťku opět o stupeň výše. Ať to bylo počtem vystavených letounů, nebo počtem a pestrostí vystupujících letounů. vstupenka (Foto ©: J. Béda Král) Některá čísla vystupujících byla realizována poprvé v české republice a diváky určitě příjemě překvapila. Dle jejich reakcí i nadchla. Vyhrazený prostor pro diváky byl zcela zaplněn a k počtu diváků určitě přispěla tradiční možnost bezplatného parkování na přilehlých prostorách. Musíme se zmínit i o návštěvnících, kteří na tuto airshow přilétli svým vlastním letadlem. Vyhrazená část uzavřené RWY 16/34 byla zaplněna velmi zajímavými letouny až k prasknutí. Jsme rádi, že jsme se mohli za klub AFC oficiálně této akce opět zůčastnít.
Před vlastním zahájením odpoledního programu předvádělo několik nadšenců obratnost a řiditelnost svých motorizovaných padáků.

Bez fyzičky tenhle sport asi nelze provozovat


Na zemi pak diváci obdivovali předvedení spanilé jízdy auto-moto veteránů. Nemůžeme zde ukázat všechny krasavce a tak alespoň ukázka.

Mnoho návštěvníků přilétalo svými letadly


Ještě před oficiélním zahájením hlavního programu byl krátce předváděn malý dálkově řiditený vrtulník "dron" schopný nosit kameru a jiné zařízení. Zařízení je vybaveno příjímačem GPS signálu a je schopno pomocí gyroskopů zcela samostatného letu, po př. se samo vrátit na místo startu. I když je to velmi sofistikované zařízení nesmí být používáno z bezpečnostních důvodů v blízkosti letišť na kterých probíhá letecký provoz.

Všichni akreditovaní novináři obdrželi pro větší bezpečnost reflexní vesty. Výborný nápad!


S. Stead se svým Supermarine Spitfire Mk. XVI s registrací a barvách slovenského stíhacího esa Otto Smika
a L-60S Brigadýr OK-LKH s výsadkem odlétli do vyčkávacího prostoru nad letištěm

L-60 Brigadýr OK-LKH na LKMB v r. 2012 (Foto ©: WOM) Na fotografii vlevo je L-60 Brigadýr OK-LKH v.č. 150729 tak, jak vypadal v roce 2012. Zde má ještě řadový motor Praga M-208B Doris B vyráběný v Avia n.p., Letňany, se kterým létal u aeroklubu od roku 1958. Nemohu si pomoci, ale špičatý čumák Brigadýrovi slušel lépe.
V současné době proběhla u tohoto typu výměna motoru za hvězdicový a celá přední část musela být překapotována. Rozdíl je vidět na fotografii o patro výš. Po zástavbě nového motoru byl změněn i nátěr dle AČR. Trupové číslo 0729 je dle zvyklostí u AČR správné, ale takovýto letoun u naší armády nikdy nelétal. Nicméně nátěr je povedený a tímto úhlem pohledu se na věc nemůžeme dívat. Však hned vedle je Supermarine Spitfire Mk. XVI s registrací a barvách slovenského stíhacího esa Otto Smika. Tento konkrétní letoun Otto Smik v rukou samozřejmě také nikdy neměl. Vše je jen otázka vkusu majitele.

Ve 14:30 přesně podle plánu letošní airshow na LKMB zahájil tradiční průlet tří Jas 39 Gripen AČR. Po ukázkách slétanosti roje se vedoucí Jas 39 Gripen s trupovým číslem 9239 oddělil od skupiny a zahájil své akrobatické číslo. Při těchto ukázkách zmlkne i komentátor, protožr v řevu motorů by stejně nebyl slyšet.

Jas 39 Gripen AČR

Řev proudových motorů vystřídala čtyřčlenná skupina Zlínů FOLLOW ME. Piloti Tomáš Haladěj, Bohdan Krmášek, Lubomír Pešek a Tomáš Kolda předvedli svou jistotu ve skupinové slétanosti.

Skupina FOLLOW ME. Starteři měli stále co dělat

Po ukázce Follow me se vysoko na obloze objevil letoun L-60S Brigadýr, ze kterého vyskočil parašutista, který pod sebou rozbalil českou (československou) vlajku. Okolo klesajícího parašutisty začal kroužit Spitfire a zazněla státní hymna. Úžasný zážitek. Škoda jen, že se S. Stead více k parašutistovi nepřiblížil. Zřejmě kvůli bezpečnosti obou.

Vzápětí nám zatajilo dech další překvapení, když se na horizontu objevil velmi zajímavý roj na přeletu nad diváky. Skládal se ze dvou armádních Gripenů a na vedoucí pozici letěl Spitfire s registrací a barvách slovenského stíhacího esa Otto Smika. Impozantní pohled! Důstojná vzpomínka letcům, kteří za druhé světové války létali nejenom na těchto strojích a často položili svůj mladý život v boji za naši svobodu. Škoda, že právě u tohoto jedinečného přeletu nás zradilo slunce.

Úspěchy leteckého průmyslu demonstroval průlet formace Aera 145 OK-DAJ (dnes jediný letuschopný exemplář) a L200 OK-PLI.

Místní firma NisaAir předvedla tradičně své lehké vrtulníky Robinson R22 a R44


Jan Rudzinskyj předvádí svoje sólové akrobatické číslo na stroji Bücker 1.131 Jungmann D-EELE

T-28A Trojan se stal cvičným strojem pro primární výcvik u amerického letectva a vzápětí byl přijat i u amerického námořnictva a námořní pěchoty. Měl nahradit cvičné letouny T-6 Texan. V letech 1950 až 1957 bylo vyrobeno celkem 1 948 kusů těchto letounů. tento letoun parádně předvedl M. Sázavský.

A. Scheid a G. Raab ve svých letounech Stearman


Další veteráni: Vlevo: North American Harvard Mk.IV / Texan (AT-6, 16 SNJ series) D-FXXX
Vpravo: Cessna 195A "Businessliner" N3446V

Na start vyrazila An-2 OK-HFL s výsadkem. Pro velký provoz stála dlouho s běžícím motorem až jí startér povolí odlet. Po nějaké době však pilot musel motor zastavit a parašutisté opustili trup. Co bylo příčinou nevím, ale asi něco z olejem.
Program pokračoval dál akrobatickým vystoupením čtveřice Zlínů Z-50LX, která létá pod názvem The Flying Bulls. Pro vedoucí skupiny Radku Máchovou a členy týmu Jiřího Sallera, Jiřího Vepřeka, Miroslava Krejčího je letošní sezóna na těchto strojích poslední. Zlíny Z-50LX mají nalétaný čas a budou muset skončit. Nástupci této populární skupiny se již od minulého roku objevují na našem nebi. Jako skupina Group aerobatics, kterou tvoří dvojice pilotů Čejka a Rudzinskyj na letounech Xtreme XA-42 majitele Flying Bulls CZ. Již příští rok už plánují doplnění stavu na klasickou čtyřku.

Radka Máchová, Miroslav Krejčí, Jiří Saller a Jičí Vepřek, to je The Flying Bulls, to je dnes velká ikona v letectví

Na oblohu nad letištěm se vrátily letouny Bücker Jungmann. Nejprve dvojice OE-APY a OE-ALF (A. Düsterhoft, R. Rotzer). Tato dvojice obvykle léta ve trojici ještě s OE-AMG (M. Gilch), ale ten se momentálně nedostavil. Skupina předvádí skupinovou slétanost s patřičnými kouřovými efekty, která ve dvojici nemohla tak dobře dopadnout.
Dalčí improvizovaná skupina dvou Buckerů byla sestavena z OE-CGH a D-EELE (P. Handlík a J. Rudzinskyj) a předvedla pro diváky také standartní průlety, které je vrátily do minulého století.


Následovala chvíle pro náznaky improvizovaných leteckých soubojů mezi Spitfire a Pilatus P-2


Iluzi 2. svštové války podpořily kurýrní a pozorovací letouny od leva:
Morane-Saulnier MS.505 Criquet D-EGTY a ULL Piper Cub L4 OK-UD 44
s replikou Fieseler Fi.156 Storch OK-JUQ 35


Na letišti v Mladé Boleslavi jsou všechny bojové pozemní scény z pohledu diváka umístěny až za vzletovou a přistávací dráhu. Má to dvě výhody: Diváci mohou být co nejblíže startujícím a přistávajícím letadlům a neprasknou jim bubínky při pyrotechnických efektech a že jich bylo viz foto níže.

De Havilland DH-89 Dragon Rapide D-ILIT (Koch) předvedl parádní průlety na vysokých rychlostech


Už při startu "Lady Dominie" se díky blízké frontě změnil směr větru a příslušně také směr startů. Pršet však naštěstí nezačalo, jen se opět slunce schovávalo za mraky. Jedna malá dešťová přeháňka se přehnala krátce po zahájení hlavního programu. Takže počasí jsme hodnotili víceméně kladně.
Válečnou techniku z Tichomoří předvedly dva letouny ve skupinových a pak samostatných ukázkách. Jednalo se o legendární pozorovací letoun, který často "lovil" piloty z moře. Canadian Vickers PBV-1A Canso A (28) G-PBYA (Consolidated PBY-5A Catalina), největší letoun letošního 10. lubilejního ročníku dobového leteckého dne (J. Warman, G. Bliss). Doprovodnou stihačku Curtiss P-40N Kittyhawk F-AZKU.

North American T-6G Texan N544NR (Cepko) vyroben v roce 1943

"Warbirdy" doplnil svými famozními průlety M. Sázavský na North American P-51D Mustang "Excalibur" N151W


Řev motorů "Warbirdů" na chvíli přerušil tichý svist křídel větroňů. Svou perfekně připravenou akrobacii na větroni Vogt Lö-100 ZGA-2770 předvedl M. Ramert. Po skončení této akrobacie se veteráni plachtařského nebe odpojili od trojvleku s vlečnou "Brigadýrem". VT-116 Orlík II OK-8429, Z-24 Krajánek OK-8193 a Z-25 Šohaj OK-8833 se v ladných kruzích snesli na trávu letiště.

M. Ramert a jeho Vogt Lö-100

Druhou světovou válku tentokrát z východní fronty připoměla velká legenda. Polikaprov P-2 Kukuruznik S5-MAY (P. Handlík) z r. 1937. Němci mu tenkrát říkali "Nähmaschine" - Šicí stroj, díky velmi charakteristickému zvuku motoru, který ho připomínal.

Po pomalých průletech letounu Kukuruznik nám nastoupal adrenalin v těle, když předváděl M. Šonka svou akrobatickou sestavu na letounu Extra 300SR OK-SON. V těchto fázích přestávám fotografovat a jen se tiše dívám. Je to borec světového kalibru.

Martin Šonka předvádí famozní start do své sestavy


vlevo: ULL Klemm 25H OK-RAU 07
vpravo: Klemm 35D D-EFKL (F. Zuckemayer) vyroben v roce 1941

První světovou válku připoměly ve vzduchu ULL od leva: Sopwith Pup OK-HUD 04 (V. Procházka),
2x Nieuport 12 OK-JUD 04 (V. Lukeš), Pfalz E1 OK-LUG 41 (J. Klacek) a Morane 138 OK-HUI 04 (M. Špaček)

Racek PB6 OK-KUU 56 (M. Souček), Aircamper OK-KUV 18 (T. Kořínek) a Avia BH1 OK-GUU 25 (M. Sezemský)


Na závěr lubilejního 10. dobového leteckého dne vzlétly dvě "chmelnice", replika letadla Metoděje Vlacha OK-HUU 50 a letoun Grade OK-KUD 08.
Na závěr pořadatelé zorganizovali průlet vystupujících letadel. Za zmínku určitě stojí průlet Martina Šonky a skupiny The Flying Bulls, kteří průlet absolvovali na zádech.

Diváci se mohli na závěr leteckého dne dostat k letadlům velmi blízko a odcházeli určitě s novými zážitky spokojeni.

Pokud máte rádi "NoseArts", tady je jen zlomek, které jste mohli na letišti LKMB Mladá Boleslav vidět.

Myšlenka, že to jednou poletí stále žije

Nostalgie

Nostalgie

Zdravíme Vás

Děkujeme za shlédnutí

Pro WEB AFC zpracoval WOM (srpen 2014) použitá fota Jaromír Béda Král a autor

Hlavní Zpět na hlavní stranu AFC    < zpět na stránku Airshow